ACTUALIZĂRI  ALE  SITULUI  ĪN  ANUL  2006

Abonarea la fluxul RSS al sitului este cea mai bună metodă pentru a fi informat rapid despre noutăţile apărute pe sit

 
 14.11.2006  Actualizări [#74] : Bibliotecile Electronice Ilegale | Legături Bloguri
 02.11.2006  Anunţ [#06] : Schimbarea Adresei Fluxului RSS
 29.10.2006  Revizuire [#01] : Manualul de Mesagerie Instantanee
 27.10.2006  Internet [#17] : Flamboi Permanent (dezbatere despre blogurile bune)
 22.10.2006  Actualizări [#73] : Legături Fluxuri RSS
 16.10.2006  Actualizări [#72] : Legături Media | Legături Bloguri
 10.10.2006  Actualizări [#71] : Legături Programe
 23.09.2006  Actualizări [#70] : MAPC
 09.09.2006  Actualizări [#69] : Legături Bloguri | Legături Media
 03.09.2006  Actualizări [#68] : Internet prin ADSL
 22.08.2006  Internet [#16] : Discuţii despre internet şi bloguri
 30.07.2006  Actualizări [#67] : Legături | Discuţie despre limba rumīnă
 22.07.2006  Actualizări [#66] : Legături Fluxuri | Legături Bloguri
 09.07.2006  Actualizări [#65] : Legături Discuţii | Legături Programe | Legături Forumuri
 10.06.2006  Actualizări [#64] : Legături Jocuri | Legături Internet | Legături Media
 26.05.2006  Actualizări [#63] : Legături Media | Legături Jocuri
 21.04.2006  Actualizări [#62] : Verificarea Legăturilor
 01.02.2006  Actualizări [#61] : Adresă a sitului accesibilă din nou
 28.01.2006  Actualizări [#60] : Adresă a sitului inaccesibilă
 22.01.2006  Internet [#15] : Participări la Discuţii pe Forumuri
 

Actualizări aduse sitului [#74] - 6 → 14 Noiembrie 2006

    Acum cīteva zile Alexandru-Ionut Chiuta mi-a semnalat faptul ca a apărut īn ziarul Gindul un articol despre cartile electronice īn care aparea şi o referire la pagina Legaturi Educatie de pe acest sit. Citind articolul īn cauza nu am putut decīt sa remarc starea precara īn care a ajuns scrisul jurnalistic rumīnesc ca şi predispozitia unora dintre ziaristi de a promova lucruri ilegale (īn cazul de fata un binecunoscut sit specializat īn piratarea cartilor) dacă acest lucru are potentialul de a creşte audienta ziarului sau de a-i genera acestuia o imagine de ziar īn ton cu moda.

    Am detaliat opiniile mele pe acest subiect īn comentariul Biblioteci electronice şi Haiduci Digitali.

    Īn pagina Legături Bloguri am adăugat 18 bloguri rumīneşti la secţiunea "Personale", 5 la "Profesionale", 1 la "Sport" şi 17 la nou-creată secţiune numită "Fotografie". Am adăugat şi 30 de bloguri de limbă engleză la diverse secţiuni.

 

Anunt Important [#6] - Schimbarea Adresei Fluxului RSS - 2 Noiembrie 2006

    Fluxul RSS are o noua adresa.
 

Revizuire [#1] - 29 Octombrie 2006

    Am refacut Manualul de Mesagerie Instantanee care se refera acum la versiunea 8 a softului Yahoo Messenger. Functionalitatea este aproape nemodificata īntre versiunile 6 şi 8 de YM īnsă au fost schimbate multe denumiri de meniuri şi comenzi, lucru datorat īn parte şi integrarii cu Windows Live Messenger.
 

Internet [#17] - Flamboi Permanent - 27 Octombrie 2006

    Nu ştiu ce se intimpla īn ultima vreme dar de cīte ori intru şi eu īntr-o discuţie ca sa-mi dau cu parerea sīnt imediat "pus la punct" şi mi se da de īnţeles īn mod direct sau indirect ca prezentă mea nu e dorita. Nu imi fac probleme din cauza asta, as putea spune ca m-am obişnuit, īnsă ma intreb de ce persista pe internetul rumīnesc aceasta atitudine de ostilitate şi de intoleranta. Pe forumul SoftPedia īn discuţia despre noua oferta de ADSL a RT mi s-a sters ultimul mesaj de către moderatorul sectiunii şi ca urmare m-am retras posibil definitiv de pe acel forum. Pe firul "Bloguri" de pe forumul ComputerGames moderatoarea sectiunii Generalitati i-a lasat pe unii forumişti sa ma facă īn toate felurile fără sa intervina şi asta m-a făcut sa ma retrag şi de acolo luind şi īn acest caz īn calcul posibilitatea de a nu ma mai reintoarce.

    Īnsă ultima intimplare e şi cea mai interesanta. Dupa episodul de pe forumul CG m-am dus pe forumul Blogoree (BLGR) sperind ca măcar acolo sa primesc nişte reactii pertinente şi argumentate la lista mea cu bloguri de calitate rumīneşti şi straine. M-am uitat pe sectiunile forumului şi mi s-a parut ca firul pe care urma sa-l initiez (Lista cu cele mai bune bloguri rumīneşti şi straine - din fir au fost şterse ulterior mesajele mele, inclusiv cel iniţial, ceea ce īl face evident greu de īnţeles) se potrivea cel mai bine īn sectiunea "Link-uri Interesante", tocmai pentru ca era vorba de o pagina continind exclusiv legaturi pe care eu le socoteam a fi interesante atīt pentru cei care au bloguri cīt şi pentru cei care doar le citesc. Din păcate discuţia de pe fir nu a decurs aşa cum trebuia din cauza faptului ca unul din adversarii mei de pe forumul CG este moderator pe forumul BLGR şi acesta şi-a reluat atacurile la persoana, mai ales ca de data asta era şi īntr-o poziţie de autoritate, deci nu trebuia sa se mai teama ca ar putea fi sanctionat. Bineinteles ca l-am ignorat şi am continuat o discuţie cu alt forumist. Se pare īnsă ca ignorarea asta nu i-a picat bine moderatorului īn cauza şi probabil ca după ce a vorbit cu administratorul forumului firul a fost inchis pe motiv ca eu as face spam. Mi s-a reprosat ca legatura către pagina cu lista trebuia pusa la sectiunea de "Site-uri Personale" şi ca nefacind acest lucru m-am comportat ca un spamer, mai ales ca nu mai participam la niciun alt fir de discuţie. Dar decizia mea de a nu posta legatura la situri personale era indreptatita pentru ca legatura nu era către pagina-gazda a sitului meu (considerat sit personal de multă lume deşi este mai degraba un sit educational), ci către o pagina unde promovam blogurile altora. Iar lipsa mea de participare la alte fire se datorează lipsei de timp, ca şi obiceiului meu de a nu participa decīt la un singur fir odata, indiferent de forum. Motivatia inchiderii firului era deci ridicola, dar ca şi īn viaţa reală, şi pe internet este valabila modalitatea de actiune subsumata maximei "scopul scuza mijloacele". Ca urmare i-am trimis un mesaj personal administratorului īn care īl anuntam ca ma retrag de pe forum iar raspunsul sau a fost laconic ("OK"). Nu am incercat sa fac scandal deschizind un alt fir īn care sa ma pling de abuzul pe care īl suferisem, nu am incercat sa cer explicatii, pur şi simplu am renunţat sa mai vizitez forumul. Nici măcar n-am mai stat sa vad dacă pot sa sterg contul, intr-atīt de scirbit eram de felul īn care se iau deciziile administrative pe forumul Blogoree.

    Aproape ca uitasem incidentul descris mai sus cīnd m-am trezit īn cutia postala de la Yahoo cu un mesaj īn care eram anuntat de către administratorul forumului BLGR ca pot sa particip la un fel de concurs care avea ca premiu o invitatie la un simpozion unde erau invitati şi nişte blogheri straini, invitatie care altfel m-ar fi costat 50-60 USD. Evident ca nu mi-am pus pus problema de a participa la concurs dar am ramas uimit de faptul ca īn mesaj adresele de posta electronica ale destinatarilor erau specificate īn clar īn cimpul CC ("Carbon copy") care fusese folosit īn locul celui corect, adică BCC ("Blind Carbon copy") care permite mascarea adreselor destinatarilor. Practic aveam īn fata lista cu adresele tuturor membrilor forumului, ceea ce evident era o greseala majora, una care īn plus l-ar fi făcut fericit pe orice spamer. Şi īn mod aproape sigur cel puţin unul din membrii forumului e spamer pentru ca aceştia au obiceiul de a se abona la toate forumurile posibile. Intr-adevar la vreo doua zile a apărut primul spam rumīnesc şi apoi īncă unul īn ziua urmatoare. Adresa mea de la Yahoo, cea folosită pentru inscrierea la forum este publica de multă vreme dar deşi primesc spam pe ea acesta este īn proportie covirsitoare (peste 99,9 %) īn limba engleza. Am presupus deci bine ca lista va ajunge la un spamer şi acesta īşi va incepe neintirziat activitatea. Intre timp administratorul forumului a trimis un mesaj de scuze şi a adaugat o insemnare pe aceasta tema īn blogul sau. La aceasta eu am adaugat un comentariu  şi de aici a pornit flamboiul (sau mini-flamboiul) a cărui desfasurare scurta dar intensa poate fi urmarita la adresa : http://www.bobbyvoicu.ro/scuze.html .
 

Actualizări aduse sitului [#73] - 22 Octombrie 2006

    Am revizuit pagina LR şi am adaugat adresele a 40 de mediafluxuri (netcasturi - podcasturi) noi cu tematica legata de calculatoare, internet, media şi jocuri. Īn aceeaşi pagina am refacut sectiunea "Cataloage" (situri ce conţin adrese de mediafluxuri grupate pe categorii) şi am rearanjat mediafluxurile din sectiunea "Calculatoare".
 

Actualizări aduse sitului [#72] - 16 Octombrie 2006

    Am adaugat īn pagina LM adresele celor mai bune ziare locale rumīneşti. Am revizuit sectiunile de bloguri personale din pagina LB, adaugind unele adrese şi inlaturind altele. Īn aceeaşi pagina am creat o sectiune de bloguri rumīneşti profesionale unde am sa pun blogurile ce au ca tematica activitatea profesionala a autorilor. Am adaugat 25 de bloguri straine noi īn sectiunile de tehnologie şi diverse.
 

Actualizări aduse sitului [#71] - 3 → 10 Octombrie 2006

    Am alcatuit o selectie a celor mai bune bloguri ce au fost gazduite pe forumul AG vechi şi am adaugat-o īn pagina LB la sfirsitul sectiunii de bloguri personale rumīneşti.

    Am revizuit cele doua pagini LP (legaturi către cele mai bune softuri), lucru care a fost īn mod sigur cea mai monotona şi mai consumatoare de timp operaţiune facuta de mine pe sit. Revizuirea se impunea īnsă īn mod presant pentru ca multe adrese nu mai erau valabile. Din totalul de softuri prezente (cca. 1000) eu estimez ca un procent de 10 % īşi schimbasera adresa (şi a trebuit s-o caut pe cea noua cu Google de cele mai multe ori) iar 5 % disparusera complet, fiind retrase de către producatorii lor. Tot efortul de revizuire a fost inmultit cu doi pentru ca a trebuit sa corectez şi versiunile īn limba engleza.   

 

Actualizări aduse sitului [#70] - 16 → 23 Septembrie 2006

    Am adus la zi prima parte a Manualului de Asamblare a unui Calculator īn ce priveşte ultimele modele apărute de procesoare, plăci video, plăci de baza şi memorie RAM. De asemenea am adaugat 40 de legaturi noi īn Anexa MAPC, 7 mediafluxuri (podcasturi) īn pagina Legaturi Fluxuri RSS , 3 bloguri rumīneşti şi 30 de bloguri straine īn pagina Legaturi Bloguri. Pentru prima oara am fost nevoit sa sterg adresele citorva bloguri rumīneşti pentru ca autorii lor au decis sa le facă private, adică accesibile doar prin parola.
 

Actualizări aduse sitului [#69] - 9 Septembrie 2006

    Am adaugat īn pagina Legaturi Media o sectiune cu cele mai importante radiouri rumīneşti ce emit pe internet (īn număr de 70) şi o sectiune cu liste de redare (redliste - "playlists"). Acestea din urma conţin adresele fluxurilor radiourilor straine cu tematica axata pe discuţii ("talk radios"), ca şi adresele radiourilor rumīneşti selectionate de mine. Folosirea listei de redare permite schimbarea mai uşoară a postului de radio ascultat. Īn aceeaşi pagina am adaugat o sectiune de Grafica 2D/3D.

    Am adaugat īn pagina Legaturi Calculatoare o sectiune cu situri ce permit scanarea online gratuita a calculatorului pentru detectarea virusilor şi a troienilor.

    Am adaugat 29 de bloguri noi (6 rumīneşti şi 23 īn limba franceza) īn pagina Legaturi Bloguri.

 

Actualizări aduse sitului [#68] - 3 Septembrie 2006

    Am actualizat pagina Internet prin ADSL cu noua ofertă propusă de RomTelecom īncepīnd cu 1 septembrie 2006 şi am adăugat īn aceeaşi pagină cīteva informaţii despre modemurile care pot fi folosite la această conexiune. Oferta reprezintă un pas īnainte pentru ca propune viteze de descarcare de peste 1 mbps īnsă s-ar putea sa implice īn acelaşi timp şi punerea īn aplicare a Politicii de Utilizare Corecta a Internetului ("Fair Usage Policy" - FUP) conceputa de RT, care īnseamnă reducerea drastica a vitezei dacă traficul saptaminal depăşeşte un anumit număr de GB (īn speta 1 GB pentru cel mai ieftin abonament). Pina acum atīt RT cīt şi RDS aveau o astfel de politica doar pe hīrtie, ea neaplicīndu-se īn realitate. RDS aplica īnsă o limitare automata a vitezei pe timpul zilei, viteza maxima fiind disponibila doar īntre orele 18.00-08.00, ceea ce are ca efect un trafic mai scăzut. Ramine de vazut dacă RT va aplica metoda RDS sau va pune īn aplicare propria PUC. RT şi-a asigurat totuşi o marja de siguranta īn ce priveşte latimea de banda ce va fi consumata īn reteaua sa propunind oferta imbunatatita doar pentru noii abonati, cei vechi urmind sa fie trecuti progresiv la ea īncepīnd cu data de 1 noiembrie 2006. Chiar şi aşa s-ar putea ca RT sa aibă surpriza ca la noile viteze multi dintre internauti sa consume īntre 1 şi 5 GB pe zi (maximul este īn jur de 10 GB pe zi la o viteza constanta de 1 mbps).

    Am actualizat pagina Legaturi Bloguri adăugīnd 15 adrese noi de bloguri rumīneşti şi 10 adrese de bloguri străine.

 

Internet [#16] - Participări la Discutii pe Forumuri - 22 August → 1 Septembrie 2006

    Īn cursul saptaminilor trecute am participat la trei fire de discuţie, unul pe forumul SoftPedia, altul pe forumul ComputerGames şi īn sfirsit ultimul pe forumul Blogoree. Īn primele doua cazuri discuţiile au degenerat īn flamboaie, pentru ca se pare ca pe fiecare forum mare se gasesc persoane care nu accepta ca eu sa-mi postez acolo opiniile. Public mai jos adresele firelor respective:
 • Ce Părere Aveţi de Serviciile ADSL RomTelecom - despre oferta RT care va intra īn vigoare la 1 septembrie 2006.
 • Bloguri - am făcut cunoscută adresa paginii "Legături Bloguri" şi acest lucru i-a supărat pe unii forumişti-blogheri care nu s-au regăsit īn ea.
 • Listă cu cele mai bune bloguri rumīneşti şi straine - fir de discuţie iniţiat de mine pe forumul specializat pentru blogheri.
 • Datorita faptului ca administratorul forumului Blogoree a inchis firul folosind o motivaţie cusuta cu aţă albă ("inchid subiectul, pentru ca nu duce nicaieri" - citat din Bobby Voicu) şi m-a acuzat de spamare, am decis sa ma retrag de pe acest forum facindu-mi cunoscuta poziţia printr-un mesaj personal către administratorul īn cauza. Mesajul trimis de mine a fost urmatorul : "Spam ? Situl meu nu mai are nevoie de promovare, fiind destul de cunoscut datorita "agentului publicitar" numit Google. Chiar şi lista de bloguri este gasita uşor de oricine cauta cu Google sintagma "bloguri rumīneşti". Īn plus nu am deloc publicitate pe sit deci nu vad ce as cistiga eu din spamarea unui forum. Dacă atīt ai īnţeles tu din intiativa mea de promovare a blogurilor de calitate, atunci este clar ca nu am ce cauta pe forumul al cărui administrator esti. Aşa ca am sa ma retrag singur de pe el. Poti sa stergi linistit ceea ce vrei."
 

Actualizări aduse sitului [#67]  -  30 Iulie → 22 August 2006

    Am adăugat la sit paginile Media Links, Forums Links, Blogs Links, RSS Feeds Links, Games Links, Useful Links, corespondentele īn engleza ale paginilor deja existente īn romana. Celelalte pagini cu legături īn engleză au fost actualizate.

    Am pus pe sit conversatia pe tema limbii romane actuale ce a avut loc pe forumul Tsk, pentru că acesta a dispărut de pe internet. Forumul a reapărut īntre timp, īnsă fără arhiva mesajelor postate anterior.

    Am adăugat īn pagina Legaturi Media adresele unor posturi de radio (64 īn limba engleză şi 9 īn alte limbi) care pot fi receptionate prin internet şi au programele axate pe discuţii (aşa-numitele "talk radios").

    Pagina Legaturi Bloguri a fost completată cu īncă 50 de adrese, marea lor majoritate īn categoria de bloguri personale (rumīneşti şi straine). Criteriile folosite de mine pentru a selectiona cele mai bune bloguri au fost : sa fie scrise bine, sa fie interesante şi sa fie actualizate regulat. Īn aceeaşi pagina am adaugat şi o sectiune de bloguri culturale.

    Toate paginile cu legaturi au fost modificate īn aşa fel īncīt acum clicul pe o legatura deschide situl respectiv īntr-o fereastra noua. Navigarea īn interiorul paginilor prin intermediul semnelor de carte nu a fost afectata de aceasta schimbare, clicul pe o legatura către un semn de carte ducind doar la deplasarea īn pagina curenta, nu la aparitia uneia noi.

 

Actualizări aduse sitului [#66]  -  22 → 25 Iulie 2006

    Am adaugat la sit pagina LegaturiFluxuriRSS datorita faptului ca fluxurile sīnt din ce īn ce mai mult folosite atīt pentru receptionarea de informaţii (fluxurile īn format text), cīt şi pentru accesul la continutul audio-video prezent pe internet (fluxurile īn format multimedia). Pagina conţine adresele celor mai bune mediafluxuri īn limbile engleza şi franceza din domeniile : calculatoare, tehnologie, internet, societate, sanatate, stiinta, jocuri. O parte din acestea erau deja prezente pe sit īn alte pagini, dar la ele am adaugat īn ultima saptamina 70 de legaturi noi.

    Am adaugat la sit pagina LegaturiBloguri ce conţine adresele unor bloguri interesante, dar şi adresele  unor situri cu tematica referitoare la aceasta metoda de publicare pe internet.

 

Actualizări aduse sitului [#65]  -  4 → 9 Iulie 2006

 • Situl conţine o pagina noua, Participari pe Forumuri, īn care se gasesc cele mai importante contributii ale mele la discuţiile de pe forumurile rumīneşti.
 • Am adaugat īn pagina Legaturi Media īncă 30 de situri care oferă muzica gratuita.
 • Am adaugat īn pagina Legaturi Programe o sectiune noua numită "Sisteme de Operare", care conţine legaturi către siturile producatorilor celor mai importante sisteme de operare : Windows, Linux (cele mai folosite 30 de distributii) şi BSD.
 • Am adaugat 50 de forumuri noi īn pagina Legaturi Forumuri.
 

Actualizări aduse sitului [#64]  -  10 Iunie 2006

    Am continuat sa aduc completari la paginile cu legaturi :
 • Legaturi Jocuri : Sīnt prezente doua sectiuni noi, anume "Forumuri" şi "Servere Romanesti". Am completat sectiunea "Tipuri" cu categoriile "Jocuri Multipartener Masive Online" ("massive multiplayer online games"), "Sport" şi "Joculete". Numarul de legaturi noi din aceasta pagina este īn jur de 150.
 • Legaturi Internet : Am restructurat sectiunea "Fluxuri RSS" şi am īmpărţit-o īn categorii. Am pus siturile care se ocupa de torente īntr-o sectiune separata. Numarul de legaturi noi din aceasta pagina este īn jur de 20.
 • Legaturi Media : Am restructurat sectiunea "Audio" (muzica) şi am īmpărţit-o īn categorii. Numarul de legaturi noi din aceasta pagina este īn jur de 15.
 

Actualizări aduse sitului [#63]  -  26 Mai 2006

    Am adaugat 2 pagini noi cu legaturi şi anume :   
 • Legaturi Jocuri : Contine legaturi către situri specializate īn recenzii şi către articole de pe situl Wikipedia despre cele mai bune jocuri pe calculator.
 • Legaturi Media : Prima sectiune (Mass-Media) conţine legaturi către situri specializate īn furnizarea de stiri īn timp real, situri ale unor ziare şi televiziuni, ca şi situri care ne pun la dispoziţie adresele fluxurilor multimedia folosite de canalele TV şi de radiouri pentru a-şi difuza programele pe internet. A doua sectiune (Multimedia) conţine legaturi către situri cu tematica axata pe muzica sau filme, ca şi situri specializate īn articole despre stocarea productiilor multimedia pe CD sau DVD.
 

Actualizări aduse sitului [#62]  -  21 Aprilie → 20 Mai 2006

    Am adăugat aprox. 350 de legaturi noi īn paginile Legaturi Internet, Legaturi Calculatoare, Legaturi Educatie, Legaturi Societate şi Legaturi Programe.
 • Legaturi Internet : Toate legaturile din aceasta pagina au fost verificate manual, fiind eliminate cele care nu mai erau valabile. Am creat doua noi sectiuni numite : "Harti" (situri care conţin harti clasice sau obţinute prin fotografiere din satelit) şi "Pagina-Gazda Personalizata" (situri care permit utilizatorilor sa-şi creeze o pagina-gazda cu elementele de pe internet care-i intereseaza).
 • Legaturi Educatie : Am adaugat legaturi către siturile revistelor rumīneşti de cultura. Toate legaturile din aceasta pagina au fost verificate manual.
 • Legaturi Utile : Toate legaturile din aceasta pagina au fost verificate manual.
 • Legaturi Programe : Am revizuit sectiunile care conţin softuri ce permit receptionarea posturilor TV şi radio prin internet, īn aşa fel īncīt acum sīnt prezente cele mai bune programe din categoriile respective.
 • Legaturi Calculatoare : Toate legaturile din aceasta pagina au fost verificate manual.

    Am actualizat ofertele de acces la internet ale companiilor Astral (cablu), Digicom (ADSL) şi RomTelecom (ADSL).

 

Actualizări aduse sitului [#61]  -  1 Februarie 2006

    Adresa este din nou accesibila.
 

Actualizări aduse sitului [#60]  -  28 Ianuarie 2006

    Adresa este indisponibila pe moment din cauza unor probleme cu firma care gazduieste situl.
 

Internet [#15] - Participari la Discutii pe Forumuri - 22 Ianuarie 2006

    1) Īn ultima saptamina am avut doua participari pe forumurile ComputerGames şi Chip, pe teme de limba romana. Spre surprinderea mea discuţiile nu s-au inflacarat pe forumul ComputerGames (unde atmosfera a ramas relaxata) ci pe forumul Chip, īn acest din urma caz dezbaterea fiind īn final inchisa de către un moderator. Public mai jos adresele firelor respective :

    2) Am actualizat prima parte a MAPC cu date despre ultimele procesoare apărute.

 

Noutăţi din anii : 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 

VATRĂ ] DISCUŢII ] LEGĂTURI ] MANUALE ] TRADUCERI ] DICŢIONAR ] ARTICOLE ] LIMBI ] RECENZII ] NOUTĂŢI ] CONTACT ]

Copyright © MUNTEALB. Toate drepturile rezervate. All rights reserved. Tous droits réservés.

Toate materialele de pe acest sit sīnt originale şi sīnt scrise de MunteAlb.

Reproducerea materialelor (integrală sau parţială) fără acordul autorului intră sub incidenţa Legii privind Dreptul de Autor.

Pe acest sit este folosit modul de scriere corect, logic, practic, naţional, nepropagandistic, anti-latinoman şi getodacofil, cel cu ī din i şi sīnt.

Alegerea terminologiei este explicată īn materialul Limba Rumīnă īn Epoca Informaticii.

Situl se găseşte la adresa : http://muntealb.16mb.com/

Sit văzut optim cu opţiunea "Large Fonts" selectată īn Display Properties. Alternativ se poate face clic īn Internet Explorer pe meniul "View", se duce cursorul peste opţiunea "Text Size" şi apoi se face clic pe opţiunea "Larger" din meniul care apare. Culoarea textului şi a fundalului paginilor sitului poate fi modificată īn aşa fel īncīt să respecte aranjamentul coloristic din Windows Explorer, care este de obicei text negru pe fundal alb. Īn Internet Explorer se face clic pe meniul "Tools", apoi pe opţiunea "Internet Options". Īn fereastra care apare se face clic pe butonul "Accessibility" şi se bifează căsuţa "Ignore colors specified on Web pages", după care se apasă pe butonul "OK". Se procedează similar dacă este folosit un alt program de explorare a internetului. Pentru a se reveni ulterior la culorile originale se īnlătură bifarea.